Kuća Palau nastala je iz potrebe za proširenjem vikendice koju dijele dva brata na način da svaki od njih dobije zaseban prostor. Inicijalno zamišljeno proširenje nadogradnjom na postojeći volumen zamijenjeno je drukčijim rješenjem iz dva strateška razloga: prvi je omogućiti potpunu neovisnost dviju obitelji. Drugi razlog je omogućiti novoj kući da raspolaže prizemljem koje je izravno vezano za vrt, samostalno se naslanjajući na slobodni teren u sjevernom dijelu postojeće kuće. Nakon što je prihvaćena ova varijanta, pristupa se transformaciji polovice kosog krova postojeće kuće u terasu od oko 30m2, prekrasno orijentiranu i s koje se pruža pogled na planinu Montserrat.

Volumetrija je rezultat potrebe za kreiranjem suživota između programa i i impozantnih borova parcele. Prizemlje je poravnato sa starom kućom i dizajnirano kompaktno kako bi se što manje zauzeo prostor vrta, stavljajući naglasak na vanjske prostore. Naprotiv, volumen prvog kata raščlanjen je u četiri konzole, od kojih je jedna usmjerena prema staroj kući iznad koje lebdi bez da se na nju naslanja. Kosi krov obuhvaća volumen i gradi ga dvoslivno. Treći krov se prilagođava unutarnjem volumenu stubišta iscrtavajući najimpozantniji od trokutastih prozora.

Kad je o materijalima riječ, izvana se kombinira prirodni škriljevac, drvena stolarija i nijanse dvoslojnog cementa s vapnom. U interijeru se kontrast postiže između obrtnički proizvedenih cementnih pločica popločenja i golotinje betona. Drvo stolarije i krova naglašeno je lakoćom bijelih zidova. Kromatizam popločenja odgovoran je za harmoničnost interijera s s bojama krajolika, u geometrijskoj igri koja daje suvremenu atmosferu korištenjem tradicionalnog materijala.