Glavno pročelje rješenja u dijalogu je s prevladavajućom lokalnom tipologijom krovova na dvije vode. Jezik vrhova, kutova i trokuta strukture su metafore gipuskoanskog krajolika formiranog od planina i dolina.

Nadstrešnica od 2 m iznad površine sportskog igrališta ga štiti od kiše koju nose česti vjetrovi sa sjevera. Stražnje pročelje, horizontalno i s uzdignutim vijencem stvara vizualni odnos dvorišta prema kapelici Sv. Trojstva smještenoj na višoj koti, istodobno otvarajući prostor prema svjetlu juga s pogledom na vegetaciju padine.

Bočna pročelja riješena su na drukčiji način. U odnosu prema zgradi škole, vijenac je nizak i horizontalan kako bi zaštitio zgradu od buke dvorišta i uskladio obje gradnje horizontalnim linijama. Na suprotnoj je strani vijenac ukošen i u dijalogu je s nagnutim profilom padine.