Osnovnu školu za osam razreda odlikuju dvije osobitosti: poštovanje standarda Passivhaus te konfiguracija prostorija za učenje po sistema “cluster” u cilju fizičke realizacije načela transparentnosti između razreda i odnosa između nastavnika i učenika kao temeljne filozofije ustanove.

Zgrada se generira definiranjem ćelije koju čine četiri razreda i zajednički polivalentni prostor, što se ponavlja kao fraktal. Sustav je prerezan na sjevernom rubu formirajući pravocrtno pročelje koje komunicira s postojećim volumenima škole. Volumetrija je organizirana u tri uzdužne trake koje omogućuju upijanje velike količine svjetlosti. U međuprostorima tih traka nalaze se prostori za cirkulaciju ili vanjske terase.

U smjeru istok-zapad prisutna je razlika u koti od dvije etaže što je vješto riješeno u uzdužnim presjecima.